Kultura

Kako je Balenciaga dobila propusnicu za izlazak iz zatvora

... a tu je, naravno, i jedna kesa

/ Fotografije: Courtesy of Balenciaga
dec 10 2023, 09:52

Podeli

Gotovo godinu dana nakon što je izazvala bujicu javnog negodovanja kampanjom za praznike koja je prikazivala decu sa plišanim igračkama u BDSM opremi – te nezapamćene PR krize koja je zaprepastila sve(t) i srozala prodaju – kuća Balenciaga je predstavila svoju reviju za jesen 2024. godine, i to na suncem okupanom bulevaru u Henkok Parku u Los Anđelesu. Bio je to svojevrsni izlazak na svetlost nakon najveće tame u savremenoj istoriji tog brenda, a možda i bilo kog drugog – kako ono stvarno idilično kalifornijsko, tako i ono metaforičko, koje će učiniti da svi zaboravimo na taj haos u medijima kao na lanjski sneg.

Nicole Kidman, koja je tu bila u svojstvu ambasador brenda, pozirala je fotoreporterima u dramatičnom crnom Balenciaga kaputu od tvida. Kim Kardashian je držala banku u prvom redu odevena u čipkane helanke i pripijenu majicu, sa buketom cveća da pokloni Demni, kreativnom direktoru Balenciage. Tu je bio i glumac Cole Sprouse, noseći “modni vrisak” koji je pre svega nekoliko nedelja bio predmet Twitter kontroverze: Balenciaga “peškir” suknja, koja izgleda tačno kao skroman frotir iz kupatila a košta 925 dolara. Cardi B je na pisti nosila bundu od jambolije u boji onog spornog medvedića, a tu je bila i Brigitte Nilsen, poput žive statue u platforma čizmama. Sve to moglo se videti čak i ako ste ovom događaju prisustvovali kao što sam ja, putem live streama.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price