Kultura

Ima li Witchera posle Henrija? Kad se promeni glumac, a mi se pravimo da se ništa nije dogodilo

Da li serije gledate zbog "nečega" ili "nekoga"?

Henry Cavill, serija “The Witcher” / Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia
avg 08 2023, 05:00

Podeli

Bilo je to osamdeset i neke. Najveća zabava na našoj planeti i u mojoj familiji bilo je gledanje muka bogatog naftaša Blakea Carringtona i njegove mnogočlane porodice u kojoj svi jedni drugima rade o glavi u sapunici “Dinastija”. Već na početku serije desilo se nešto što nikada pre nismo videli i doživeli – jedan od glavnih junaka, Blakeov sin, Steven, gine u eksploziji na naftnoj platformi, samo da bi se vratio u seriju godinu dana kasnije, ali u interpretaciji novog glumca. Ala Corleya zamenio je Jack Coleman, a promena fizičkog izgleda opravdana je estetskom hirurgijom nakon nesreće. Svi smo bez problema poverovali u to. Nešto kasnije i drugo Blakeovo dete, Fallon (u interpretaciji Pamele Sue Martin) navodno strada u avionskoj nesreći i mi smo svi u neverici, a u nedostatku interneta nagađamo sve i svašta šta se zapravo desilo s njom, dok i ona ne vaskrsne u parnjačko-rivalskoj seriji “Colbys”, u tumačenju nove glumice, Emme Samms, da bi se nakon kraha te serije, i ona vratila u “Dinastiju” i mi je svi prihvatili kao da je oduvek tu bila i tako izgledala. Bila su to takva, “all-inclusive”, vremena.

Međutim, moj prvi, emocionalni stres u vezi sa nestankom glavnog junaka iz moje omiljene serije odigrao se, također, sredinom osamdesetih kada je iz serije “Cover Up”, koju smo pratili pod daleko zavodljivijim nazivom “Na tajnom zadatku” petkom uveče na RTB-u, nestao glavni glumac Jon-Erik Hexum.

Serija je bila glamurozna kemp akcija o avanturama bivšeg specijalca koji zajedno sa zgodnom profesionalnom fotografkinjom koristi seting modne industrije (on nastupa kao maneken) da širom sveta rešava sporne stvari. Ispostavilo se da se Hexum, dosađujući se na snimanju, zaigrao “ruskog ruleta” i prosvirao sebi lobanju lažnim metkom, zbog čega je pao u komu i kasnije umro. Zamenio ga je Anthony Hamilton, ali kao novi junak, Jack Striker. Nešto od privlačnosti i idiotskog šarma te serije umrlo je sa Hexumom. Dok je Hamilton samo osvetlio njenu beskrajnu formulaičnost u kojoj su svi zamenljivi.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price