Kevin Kostner u filmu
Kultura

Na zapadu baš ništa novo

"Horizon: An American Saga" izgleda kao pozamašni (trosatni) pilot za tu/neku TV seriju

Kevin Kostner u filmu / Supplied by LMK / Landmark / Profimedia
jul 04 2024, 05:00

Podeli

Da ima načina, kladio bih se i sa vama i sa samim sobom da je Kevin Costner napustio “Yellowstone” ljut zato što je Taylor Sheridan, znajući ili ne znajući da Costner već decenijama kontemplira svoju “američku vestern sagu”, pred publiku izašao sa (sada već dve sezone) “istorijskog” prikvela o tome kako je nastao ranč “Yellowstone” i dinastija Duttonovih. Jer da ove dve stvari liče biće vam prvi utisak nakon gledanja prvog, od planirana četiri, nastavka “Horizon: An American Saga”.

Costner je svakako izabrao najpogrešniji trenutak da izađe iz doskora najgledanije serije u Americi. S jedne strane, finale bez njega neće biti finale serije koju smo gledali, šta god Sheridan smislio, čak bilo i briljantno. S druge strane, mi, publika koja ga je ponovo zaobožavala kao “nepričljivog, krutog biznismena” Johna Duttona, sada smo malkice povređeni, ljuti i besni na njega, što lako može da nas učini vrlo nezainteresovanim za, kakav god, “njegov novi film”. A što može da bude ozbiljan problem za Costnera, jer je u produkciju ljuljnuo 38 miliona svojih dolara, a planira čak četiri filma u serijalu!

Kevin Costner je oduvek bio samo još jedan, i to nešto “manekenskiji”, u dugoj seriji “silent strong” tipova koje je Holivud oduvek preferirao kao svoje ključne junake (u koje, između ostalih spadaju, Charlton Heston, John Wayne i – ultimativni prototip – Clint Eastwood). Ako je kao glumac, u tuđim filmovima, još i pokazivao neki, raspričaniji, šarm, kada je igrao za sebe i kod sebe – bio je baš to. I kako sam kaže – njegovi filmovi su namenjeni muškarcima, ali moraju da imaju snažne ženske junake. I imali su ih. Do sada.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price