Kultura

Kraj superherojskog filma?

Kako je DC-ju i Warner Brosu uspelo da sve uprskaju?

Ilustracija VP/Profimedia
jun 25 2023, 05:00

Podeli

Najnovije, dvanaesto ostvarenje u franšizi DC Extended Universe “The Flash” sletelo je u svetske bioskope, razbilo se o zemlju i izgorelo. Film za koji se još uvek ne zna koliko je koštao (trenutne procene su između 200 i 250 miliona zelembaća, bez uračunatih troškova za marketing) nije baš privukao gledaoce, zaradivši u prvom i najvažnijem vikendu mršavih 65 miliona u Americi, gde je najviše fanova superjunaka utegnutih u spandeks. Iako su se producenti angažovali oko promocije, i mnoge poznate i uticajne ličnosti, uključivši tu i u Stivena Kinga i Toma Kruza koji su se kleli da se radi o “možda najboljem superherojskom filmu svih vremena”, rezultat je izostao.

Možda zbog ovog “možda”.

Uz sve to, u filmu se vraća Majkl Kiton u legendarnoj ulozi Betmena, a već imamo Bena Afleka takođe kao Mračnog viteza, tu je i Supergirl, a sam film je zasnovan na jednom od najboljih DC stripova “Flashpoint” iz 2011. godine čiji autori su stripovski velemajstori Džef Džouns i Endi Kjubert.

Pa, kako je DC-ju i Warner Brosu uspelo da sve uprskaju?

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price