Džej.
Kultura

Džej nam je prodao mrak

Poetika dečaka sa Dorćola, čiji je put do slave bio prečica do pakla

Džej. Džej. / Ilustracija Velike priče
jan 20 2024, 10:14

Podeli

Pre otprilike dva meseca na više od nekoliko četova, više od nekoliko različitih platformi, stigla je poruka sledeće sadržine:“Jeste videli trejler za Džeja?” Sintagma “Trejler za Džeja” odnosila se naravno na film “Nedelja” koji je u trenutku nastanka ovog teksta, već krenuo u distribuciju. Kad je “trejler za Džeja” u pitanju, mišljenja su, u onim pomenutim četovima bila nesukobljena, što je u ovo doba dosta nezamislivo. Ali tih prvih par minuta koje smo videli bili su zaista ono što smo i želeli od trejlera za film o Džeju.

Od prve sekunde tog videa, od krupnog kadra Alena Selimija, dečaka koji igra Džeja u detinjstvu, preko foršpila za pesmu “Zar ja da ti brišem suze”, pa sve do izbora Huseina Huse Alijevića kome je poverena glavna uloga u ovom ostvarenju, sve je u tom trejleru izgledalo onako kako treba.

Onako kako najšira publika misli da treba. Svi znaju Džeja. I svi u Husi i vide Džeja, pa kad se trejler probije do tog dela u kome se čuje prva strofa već pomenute pesme “Šta mi to život radi, pa te donosi meni”, kad kadar snimi reakciju Marine Tucaković (Milica Janevski) i Aleksandra Radulovića Fute (Zlatan Vidović), inače još jedan maestralan kasting potez (Jelena Gavrilović),  na gledaocima ostaje samo da premotaju video i puste ga ispočetka, da se uvere da nisu nešto propustili.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price