Džej.
Kultura

Džej nam je prodao mrak

Poetika dečaka sa Dorćola, čiji je put do slave bio prečica do pakla

Džej. Džej. / Ilustracija Velike priče
jan 20 2024, 10:14

Podeli

Pre otprilike dva meseca na više od nekoliko četova, više od nekoliko različitih platformi, stigla je poruka sledeće sadržine:“Jeste videli trejler za Džeja?” Sintagma “Trejler za Džeja” odnosila se naravno na film “Nedelja” koji je u trenutku nastanka ovog teksta, već krenuo u distribuciju. Kad je “trejler za Džeja” u pitanju, mišljenja su, u onim pomenutim četovima bila nesukobljena, što je u ovo doba dosta nezamislivo. Ali tih prvih par minuta koje smo videli bili su zaista ono što smo i želeli od trejlera za film o Džeju.

Od prve sekunde tog videa, od krupnog kadra Alena Selimija, dečaka koji igra Džeja u detinjstvu, preko foršpila za pesmu “Zar ja da ti brišem suze”, pa sve do izbora Huseina Huse Alijevića kome je poverena glavna uloga u ovom ostvarenju, sve je u tom trejleru izgledalo onako kako treba.

Onako kako najšira publika misli da treba. Svi znaju Džeja. I svi u Husi i vide Džeja, pa kad se trejler probije do tog dela u kome se čuje prva strofa već pomenute pesme “Šta mi to život radi, pa te donosi meni”, kad kadar snimi reakciju Marine Tucaković (Milica Janevski) i Aleksandra Radulovića Fute (Zlatan Vidović), inače još jedan maestralan kasting potez (Jelena Gavrilović),  na gledaocima ostaje samo da premotaju video i puste ga ispočetka, da se uvere da nisu nešto propustili.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price