Kultura

Da li je Stalone ikada snimio loš film?

Nažalost, u novom dokumentarcu "Sly" nije bilo ni reči o rivalstvu koje je obeležilo kraj osamdesetih

/ Ilustracija VP / Profimedia
nov 19 2023, 05:00

Podeli

Pre neki dan se pojavio dokumentarac o Silvesteru Staloneu na Netfliksu. Nosi indikativno ime “Slaj“. Svedočimo testamentalnim uracima o velikim zvezdama pop kulture, Švarceneger, Bekam, Wham!… Milli Vanilli.

Međutim u ovom filmu fali ono što ne nedostaje u nabrojanim. Iskrenost, krv, znoj, srce i suze. Sve to što smo imali u njegovim filmovima.

Za umetnika je najgore da bude voljen zbog pogrešnih stvari. Da shvati da ga publika ne razume i da ga obožava zbog onoga što on definitivno nije. Najbolji primer u poslednje vreme je Džoni Štulić i skidanje tapeta prolaznosti iz njegove prve garsonjere. Prvo je to uradio Boris Lajner (bubnjar Azre) a sada je to uradila bivša cura Snježana Banović. Jer sve što oni misle da su njihova sećanja, u stvari nisu, i sve su umislili i popišmanili se i lažu i kradu i ništa nisu vredeli a kamoli vredeli Džoniju i njegovom životu i opusu.

Stalone je u ovom površnom, hronološkom dokumentarcu želeo da se bavi isključivo svojim dvema kanonskim franšizama, “Roki” i “Rambo”.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price