Scena iz filma Under Paris (Netflix)
Kultura

Čovek ribi grize rep

"Under Paris" je film o kome ovih dana svi pričaju. Pa čak i to da ga ima smisla porediti sa čuvenim Spielbergovim. Nema, ali ne zato što je loš

Scena iz filma Under Paris (Netflix) / Entertainment Pictures / Alamy / Alamy / Profimedia
jun 22 2024, 05:00

Podeli

STVARI KOJE NEMAJU VEZE. ALI…

Jednom davno pročitao sam “negde” da je Nostradamus predvideo da će treći svetski rat početi u Francuskoj sukobom matičnog življa sa “muslimanima”. S obzirom na to da nam uskoro predstoje Olimpijske igre u Parizu, a da se čitava stvar odvija u senci istrebljivačkog izraelsko-palestinskog rata u Gazi, ne bih se iznenadio da varnica iz olimpijske baklje neplanirano iskoči gde ne treba. I da potom svi izgorimo.

Sve što vi iz prethodno rečenog treba da zapamtite, više kao “osećaj”, jeste Pariz + kraj sveta.

STVARI KOJE NEMAJU VEZE 2. ALI…

U jednoj od poslednjih emisija “Last Week Tonight”, njen autor John Oliver pozabavio se rekom Senom i Parižanima. Tamošnja gradonačelnica je izjavila da je Sena “ekološki restaurirana” i da će to dokazati time što će sama zaplivati njome, recimo, 13. juna. Odmah nakon toga dokoni Parižani, gnevni na viševekovno neodržavanje reke koja im bazdi gradom, odlučili su da se tog datuma organizovano pokake u reku, pa su čak ponuđene i kalkulacije ljudima, u zavisnosti od toga gde stanuju, gde bi bilo neophodno da to obave, da njihov “poklon” stigne do gradonačelnice tačno kada je ona u vodi. Zbog svega toga, gradonačelnica je odložila plivanje za 30. jun. Baš kao i Parižani svoje pražnjenje creva.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price