Društvo Kultura Psihologija

Što su osumnjičene ove drugarice Ashley i Madison?

"Muškarci su prevarantska đubrad i ne zaslužuju diskreciju." Bila je to poruka hakera milionima korisnika sajta čiji su podaci isplivali pre devet godina. Danas o njima gledamo na Netfliksu

/ Image by drobotdean on Freepik
maj 21 2024, 05:00

Podeli

Bilo je logično da će takva afera dobiti svoju seriju na Netflixu, kao što je bilo logično da će se jednom tako nešto i pojaviti na tržištu – Ešli Medison.

Platforma za one u braku, koji bi da švrljaju bez obaveza, bez napora i cimanja, samo jednim klikom, čak ne i obavezno ličnim viđenjem.

Ešli (Ashley) i Medison (Madison), dva najpopularnija severnoamerička ženska imena, poslužila su prljavom biznis umu Darenu Morgensternu da zgrne bogatstvo na onim najnižim strastima ljudi. Spajao je oženjene i udate koji su želeli malo lake zabave ili već nečeg drugog. Treba li reći da je postigao uspeh?

 

Možda bi “AM” do danas i ostao negde ispod radara pored svega što je isplivalo u javnost, da svojevremeno, te 2015. godine, nije bilo moralnog hakera koji je na dark vebu otkrio apsolutno sve podatke skoro 40 miliona tadašnjih korisnika iz preko 50 zemalja sveta: mejlove, adrese, brojeve kartica, nage slike, skrivene sklonosti i najmračnije misli ispisane u zanosu četa, apsolutno sve.

Bila je to ogromna afera, slomila je mnoge oženjene, uspešne, pa i takozvane pobožne ljude koji su mislili da svetlo laptopa u uglu njihove zatamnjene sobe vide samo oni. Tu priču danas je aktuelizovao Netfliks, digavši prašinu dokumentarcem pod nazivom “Ešli Medison: Seks, laži i skandal” autora Tobija Patona, objavljenim prošle srede. I priča je opet “bum”.

To je samo potvrdio da ono što se pojavi na webu, nikad ne umire na webu.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price