Društvo Kultura Psihologija

Što su osumnjičene ove drugarice Ashley i Madison?

"Muškarci su prevarantska đubrad i ne zaslužuju diskreciju." Bila je to poruka hakera milionima korisnika sajta čiji su podaci isplivali pre devet godina. Danas o njima gledamo na Netfliksu

/ Image by drobotdean on Freepik
maj 21 2024, 05:00

Podeli

Bilo je logično da će takva afera dobiti svoju seriju na Netflixu, kao što je bilo logično da će se jednom tako nešto i pojaviti na tržištu – Ešli Medison.

Platforma za one u braku, koji bi da švrljaju bez obaveza, bez napora i cimanja, samo jednim klikom, čak ne i obavezno ličnim viđenjem.

Ešli (Ashley) i Medison (Madison), dva najpopularnija severnoamerička ženska imena, poslužila su prljavom biznis umu Darenu Morgensternu da zgrne bogatstvo na onim najnižim strastima ljudi. Spajao je oženjene i udate koji su želeli malo lake zabave ili već nečeg drugog. Treba li reći da je postigao uspeh?

 

Možda bi “AM” do danas i ostao negde ispod radara pored svega što je isplivalo u javnost, da svojevremeno, te 2015. godine, nije bilo moralnog hakera koji je na dark vebu otkrio apsolutno sve podatke skoro 40 miliona tadašnjih korisnika iz preko 50 zemalja sveta: mejlove, adrese, brojeve kartica, nage slike, skrivene sklonosti i najmračnije misli ispisane u zanosu četa, apsolutno sve.

Bila je to ogromna afera, slomila je mnoge oženjene, uspešne, pa i takozvane pobožne ljude koji su mislili da svetlo laptopa u uglu njihove zatamnjene sobe vide samo oni. Tu priču danas je aktuelizovao Netfliks, digavši prašinu dokumentarcem pod nazivom “Ešli Medison: Seks, laži i skandal” autora Tobija Patona, objavljenim prošle srede. I priča je opet “bum”.

To je samo potvrdio da ono što se pojavi na webu, nikad ne umire na webu.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price