Preljube
Psihologija

Ono što vam niko nije rekao o preljubi i aferi

Neverstvo se dešava u lošim brakovima i u dobrim brakovima. To se dešava čak i u otvorenim vezama gde se o vanbračnom seksu pažljivo pregovara. Da li su prevara i afera uvek znak da postoji problem u vezi?

Preljube Illustration of two heartbroken people / Ilustracija Freepik
avg 05 2023, 05:00

Podeli

“Zar zaista misliš da ću ja da čuvam decu dok se ti viđaš sa nekim drugim?” Mogao je to pitanje da postavi svako ko je bio prevarena strana u braku sa decom, ali ga je postavio jedan muž svojoj ženi na psihoterapiji kod Ester Perel, svetski poznate psihoterapeutkinje i jedne od najoriginalnijih i najpronicljivijih autora na temu modernih partnerskih odnosa i neverstava u vezama.

Zašto ljudi varaju jedno je od najčešćih pitanja u partnerskim odnosima. Preljuba postoji otkako je izmišljen brak, ali ovaj izuzetno uobičajen čin ostaje slabo shvaćen. Afere više nisu ono što su bile jer brak nije ono što je bio.

Prevareni i oni koji varaju na psihoterapiju dolaze sa pitanjima da li da oproste ili ne, kako da nastave nakon afere. Oni koji varaju pitaju se “Zašto ja ovo radim ako je to loše za odnos?”, a ako su prevarena strana postavljaju pitanje “Da li je do mene?”. O prevari, preljubi i aferi su u specijalnoj epizodi podkasta “Kako da izgradite dobar život” govorile psihoterapeutkinje Mia Popić i Iva Branković.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price