Istorija Knjige

Kako je Putin pre 23 godine istraživao “osvajanje Ukrajine i Krima”

"Mnogi Britanci i Amerikanci nisu mogli da predvide invaziju na Ukrajinu, ali ja jesam, jer sam imao iskustvo sa Ukrajinom i Putinom"

Sajmon Montefjore / Foto Nebojša Babić
нов 06 2023, 05:00

Podeli

Sajmon Sibag Montefjore nije znao, dok je gledao kroz prozor hotela “Moskva” u Beogradu, da gleda u istoriju o kojoj je pisao.

Jedan od najpoznatijih i najčitanijih britanskih istoričara, čije su knjige prevođene na 48 jezika i koji pored istorijskih dela piše i fikciju – dakle, rečnikom tradicionalne škole sportskog novinarstva moglo bi se reći “najbolji istoričar među piscima i najbolji pisac među istoričarima” – Sajmon Montefjore pošao je korak dalje. Posle brojnih istorijskih bestselera: knjige o Katarini Velikoj i Potemkinu, biografije Josifa Staljina, priče o Jerusalimu i drugih, odlučio se za najambiciozniji projekat do sada – da napiše istoriju sveta.

Da,poslednja njegova knjiga se zove “Svet: Porodična istorija” (na srpskom jeziku u izdanju “Lagune”) i predstavljena je na Beogradskom sajmu knjiga, što je bio povod i da prvi put poseti glavni grad Srbije.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price