EURO2024

Što je Hrvatskoj pošlo po zlu?

Izveštaj i analiza sa Olimpijskog stadiona u Berlinu

Španci slave / Gonzales Photo/Frederikke Jensen / imago sportfotodienst / Profimedia
jun 16 2024, 11:02

Podeli

Sve tekstove fudbalskog specijala Velikih priča o Evropskom prvenstvu možete čitati OVDE.

Navijanje na utakmicama hrvatske nogometne reprezentacije prečesto nije na nekoj razini, čak i na velikim natjecanjima i utakmicama. Ali, sinoćnji veliki okršaj Hrvatske i Španjolske na osunčanom Olimpijskom stadionu u Berlinu ugodno je iznenadio po tom pitanju. Velika i impozantna gomila hrvatskih navijača bila je grlata kao rijetko kada, barem u ovoj novijoj eri, pa čak i dobro koordinirana, ali dovraga i to kada onih 11 na terenu nisu ispali dorasli prigodi. Prvi španjolski gol tu je masu šokirao i grogirao, drugi ju je maltene ušutkao, a treći je utihnutu pjesmu pretvorio u salvu negodovanja.

Hrvatska je na poluvrijeme otišla potučena, s rezultatskim deficitom od čak tri gola. Takva kanonada protivnika nije često viđena u hrvatskom slučaju; tri gola su primali od Argentinaca u polufinalu Svjetskog prvenstva, a prije toga i protiv Austrijanaca iste godine, u susretu Lige nacija. Međutim, ovaj jučerašnji poraz nije bio samo šokantan sam po sebi, već je ta manira kojom su Španjolci u prvom poluvremenu izdominirali i tempo i rezultatsku bilancu nešto što će hrvatske navijače morati dodatno zabrinuti. Jasno, situacija što se tiče prolaska grupe daleko od je zabrinjavajuće, ali -3 gol razlika je za početak ona koja definitivno otežava ono što je Hrvatskoj recentno bio golem adut, a to je ‘otvaranje’ ždrijeba u drugom krugu.

No, što je baš tako krenulo po zlu?

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price