Dominik Soboslaj
EURO2024

Dolazi Konjica

Piše: Tom Mortimer - Dominika porede sa Ferencom i sve se manje ljudi pita je li to - bogohuljenje

Dominik Soboslaj Dominik Soboslaj / Tom Weller / AFP / Profimedia
jun 15 2024, 09:22

Podeli

Ovaj tekst nastao je kao deo velike eskpertske mreže u koju su uključeni urednici i najbolji novinari najvažnijih redakcija širom Evrope – pa tako i redakcija Velikih priča. Sve tekstove fudbalskog specijala Velikih priča posvećenog Evropskom prvenstvu, čitajte OVDE.

Imali su Mađari sjajnih fudbalskih timova u svojoj istoriji, ali ovakav – ovakav nisu odavno.

Igrajući u tranzicionoj formaciji 3-5-2, današnja ekipa Mađarske, pod palicom Marka Rosija, mnogo je bolja od ekipe koja je pre tri godine, na prethodnom Evropskom prvenstvu, bila nadomak prolaska grupe smrti, u kojoj su se nalazili Nemačka, Portugal i Francuska. Mađarska je tada samo gledala kako da “izvuče živu glavu” i da se ne obruka, a sada deluje kao ekipa koja je spremna za “korak više”. Predvođena genijalnim Dominikom Soboslajem, Mađarska je danas, barem u napadačkom smislu, mnogo opasnija ekipa, sklonija igranju dinamičnijeg fubala i podsticanju igrača da pokažu svoj puni potencijal.

Iako na papiru sastav Mađarske možda i ne deluje preterano opasno, on je više od pukog zbira svojih delova. Naravno, Marko Rosi je “glavni krivac” za to.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price