Srbija 2028
EURO2024

Srbija 2028: Sistem ili ništa

Najveća analiza budućnosti reprezentacije Srbije

Srbija 2028 Kakvu ćemo Srbiju gledati za četiri godine? / Ilustracija Uroš Jovičić
jul 08 2024, 05:00

Podeli

Sve tekstove fudbalskog specijala Velikih priča posvećenog Evropskom prvenstvu čitajte OVDE.

Deveti oktobarski dan 2022, u frankfurtskoj Festhalle. Zlatno doba srpskog fudbala. Prvi put otkako postoji fudbalska reprezentacija samostalne srpske države optimizam apsolutno preovlađuje, a čovek koji je imao presudnu ulogu u tome apsolutno uživa u svakom momentu.

Dve nedelje ranije Srbija je zgromila Švedsku, pa u Oslu ponovo demonstrirala superiornost nad ekipom sa dve mlade superzvezde svetskog fudbala. Piksijev tim nije dozvolio da ga sputa pritisak obavezne pobede, konačno je stigao u A Ligu nacija i krunisao nezamislivo dobrih 19 meseci.

Orlovi su se prethodne jeseni na herojski način plasirali na Mundijal, četvrti od pet poslednjih, pobedivši u gostima velikog favorita Portugal, uprkos golu primljenom na samom startu i činjenici da je rivalu odgovarao remi. Bila je to prva pobeda nad timom iz evropskog vrha od 2010. i druga u ovom veku.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price