Piksi
EURO2024

Dve Piksijeve Danske

Te 1984. označen je kao jedina svetla tačka u bolnom porazu. Ove 2024. ponovo se podvlači crta. I ponovo ti Danci

Piksi Četrdeset godina Piksijevog fudbalskoj postojanja – dosanjani radni staž prosečnog Jugoslovena koji je postao prosečni Srbin – zaokruženo je dvema utakmicama protiv Danske / Ilustracija Uroš Jovičić
jun 24 2024, 05:00

Podeli

Pokazalo se da njegovo lupetanje u sve doboše nema ama baš nikakvog opravdanja. Milioni televizijskih gledalaca širom Starog kontinenta prisustvovali su nestajanju jedne od većih svetskih iluzija zvane – naš fudbal.

Ova dva šamara konačno su urazumila i najveće zagriženike: on je šarlatan koji sa selektorskim poslom nema blage veze, a naša reprezentacija, ovakva kakva je, ne vredi ni po lule duvana. On je poraz u prvoj utakmici pravdao „neverovatnom srećom“ koja je pratila naše protivnike, zaboravivši „neverovatnu sreću“ koja je njega samog pratila od početka mandata.

Zaboravio je i staru narodnu: „Krčag ide na vodu dok se ne razbije“. „Držim do sopstvenih fudbalskih ubeđenja, stojim čvrsto iza svake svoje greške“, kao da je želeo da nam poruči svakom izjavom. A onda posle svakog lošeg rezultata izgleda kao da mu se razboleo nervni sistem. Stari majstor ne može da prihvati stvarnost.

Opet smo vas, zar ne?

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price