EURO2024

Prosuto mlijeko

Velika analiza kako je Srbija protiv Slovenije prokockala svoju šansu

Piksi je napravio promene, rizikovao i na kraju se izvukao / Natasa Kupljenik / SPP / imago sportfotodienst / Profimedia
jun 21 2024, 12:22

Podeli

Sve tekstove fudbalskog specijala Velikih priča posvećenog Evropskom prvenstvu čitajte OVDE.

Utakmica protiv Engleske je za Srbiju bila bonus.

Dragan Stojković u tom susretu nije imao imperativ pobjede. Razlika u individualnoj kvaliteti između dvije momčadi je toliko velika da se minusi automatski brišu, a sve pozitivno što Srbija napravi ostaje kao zalog optimizma za nastavak turnira. Na kraju krajeva, Srbija je izgubila protiv Engleske. Nije upisala bodove, ali se nakon utakmice najviše pričalo o hrabrom pristupu i naglašavalo se segmente utakmice u kojima je uspijevala parirati moćnijem suparniku.

Utakmica protiv Slovenije je sasvim drugačija priča. Čim je u hamburškoj Elbphilharmonie napravljen ždrijeb Europskog prvenstva, znalo se da je susret protiv Slovenije ključna utakmica za srpske ambicije. Za razliku od prve utakmice, Piksi je u meču protiv Slovenije nad glavom imao imperativ pobjede. Srbija je u taj susret ušla kao favorit i momčad s više kvalitetnih pojedinaca, ali morala je to potvrditi na terenu.

Na kraju se Srbija izvukla i iz kornera u 95. minuti je došla do boda kojim je sačuvala kakvu-takvu šansu za plasman u nokaut fazu turnira, ali nije ispunila cilj – nije pobijedila Sloveniju.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price