Društvo

Ujutru, na bazenu

Na početku sam imala blagu anksioznost, dok ja zaranjam, tamo negde u ormariću vibrira telefon, zovu sa posla, zovu iz vrtića, dete ima temperaturu, zovu književni agenti sa Madagaskara, a ja se ne javljam

/ Briana Tozour / Unsplash
jul 17 2023, 05:00

Podeli

Letnje je vreme i mnogi su tamo gde sam ja cele godine – na bazenu. Ne znam kad sam odlučila da počnem da idem na bazen gotovo svakodnevno. Valjda su se sklopile sve kockice, i činjenica da sam formalno nezaposlena, a da je termin za nezaposlene i penzionere ujutru, baš u doba kad sam ja slobodna. Dodajmo tome to što je plivati najlakše, za mene svakako lakše od trčanja, koje isto volim, a od teretane da ne pričamo. Naravno, svako se moli nekom drugom bogu rekreacije, i to je odlično dok god ljudi uopšte nalaze vreme za to.

Stvari se menjaju, i sećam se sebe kao uležane, trome tinejdžerke, koja jede, izlazi i visi na kauču. Sada nikako ne bih mogla tako, drago mi je što se bavim sportom, ali ne mrzim sebe iz tog prošlog vremena. Tada sam osećala da je to dobro za mene, stvarno sam uživala u tom stilu života, ali sad uživam u ovom, koji podrazumeva buđenje, lagani doručak, šetnju do bazena, plivanje, drugi deo doručka, i onda odlazak na posao, onaj na kome nisam stalno zaposlena, ali ipak radim.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price