Kultura

Trideset-i-kusur-godišnjacima je najteže

Znate ono kad naručite krevet ili ormar, pa vam ga dostavljač samo sruči ispred zgrade i mahne? Imaš sve delove, ali niko ti neće pomoći da ih složiš

/ Photo by Amy Shamblen on Unsplash
maj 28 2023, 13:52

Podeli

Svako će reći da je njegova generacija posebna, prelomna, da je baš ona nosila neku muku, otpor ili posebno obeležje, da je podnela najveću žrtvu. Ja sam možda i dosadna pričom o tome kako je moja generacija videla i ovo i ono, pamti video-klubove i diskmene, a vrlo lako se prikačila na digitalno.

Vrlo živo se sećam kako se moj tata parkira negde pre Podvožnjaka i ide da podigne razvijene fotografije sa letovanja u Foto Toniju, ja čekam u kolima, uzbuđenje ide do usijanja, onda ih donosi, vozi, a ja ih na zadnjem sedištu mahnito listam, u sličnom transu kao kad ću trideset godina kasnije hvatati kamericom mobilnog savršeni zalazak sunca, ružičaste oblake koji se lenjo stapaju.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price