Tviter
Pronađeno u prevodu

Oprostite se od starih naloga na Tviteru, recite zdravo novom haosu

Ovaj potez je još samo jedna u nizu Maskovih ideja koja je uzdrmala korisnike – ali i porodice

Tviter Tviter / Freepik/Velike priče
maj 18 2023, 10:00

Podeli

Tekst koji je objavio Wired za Velike priče priredila je Nikolina Ilić.

Plan Elona Maska da “očisti” mrežu od starih naloga – uključujući i profile mrtvih poznatih ličnosti ili brendova koji više ne posluju – mogao bi da počne uskoro, bio bi besplatan, ali bi ostavljao ozbiljne posledice, kojih, većina nas, nije ni svesna.

Otac Marijan Hardi neočekivano je preminuo pre nešto više od jedne decenije. Ali on i dalje “živi”  preko svog Tvitter naloga. Ima samo 42 pratioca, a zaključao ga je Marijanin otac, vlasnik profila, tako da samo osobe koje ga prate mogu da vide njegove objave. Profil ima uobičajeno korisničko ime – ime i prezime vlasnika profila – tako da ga je lako pronaći.

„Redovno se logujem na ovaj nalog“, kaže Marijan Hardi, profesorka sociologije na poslovnoj školi Durham u Velikoj Britaniji. Profil – čiji je poslednji tvit (koji je objavio njen otac dok je bio živ) hvalio Hardijevu zbog njene hrabrosti tokom vađenja umnjaka – za profesorku je izuzetno važan. Prvo, zbog toga što joj je uspomena na preminulog oca, ali i jer mu je profilna slika mačak Peni, koji je bio ljubimac porodice Hardi, a preminuo je prošle godine.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price