Društvo

Čistačica i anesteziolog, ko bolje živi?

Kako je moguće da u društvu, u kom se već godinama govori o problemu sve veće nejednakosti, nekoga toliko boli jednakost da je spreman izaći pred kamere i dignuti glas protiv nje?

/ Image by Racool_studio on Freepik
feb 05 2024, 05:00

Podeli

U Sloveniji liječnici štrajkaju i zahtijevaju veće plaće. Štrajkaju u Sloveniji i javni službenici i državni tužitelji, ali ti štrajkovi ostaju u dubokoj sjeni štrajka liječnika koji je proteklih tjedana poprilično razbudio uspavanu slovensku javnost. Ne viđa se često da u sporu vlade sa grupom državljana većinsko javno mnijenje bude na strani vlade, ali vlada premijera Roberta Goloba je na vlasti tek nepune dvije godine pa ju se teško može kriviti zbog raspada sistema koji nam se pred očima raspada već trideset i više godina. Liječnike se, naravno, za katastrofalno stanje zdravstva može kriviti i krivi ih se. Strasno, strasno, strasnije.

Liječnici su za mnoge simbol svega u što se pretvara naše javno zdravstvo, poduzetnici u bijelim mantilima, pohlepni i bezdušni, koji besvjesno iskorištavaju svoj monopolni položaj na trgu, odnosno to što mi bez njih ne možemo, pa svako malo pritisnu na vladu ne bi li ih ona još malo potplatila za njihovo ustrajavanje sa nama i našim boleštinama, sa našim propadajućim javnim bolnicama i domovima zdravlja.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price