Biznis

U utorak, 14. maja 2024. počeo je trgovinski rat

Sledi li međunarodna koalicija za blokadu kineskog subvencionisanog izvoza? Kakva je uloga Meksika i Mađarske u tom ratu?

Automobili makre BYD u brodskom terminalu i Šenženu, Kina / IMAGO / imago stock&people / Profimedia
maj 16 2024, 05:00

Podeli

Ovo je odličan auto, ima dobar odnos cene i kvaliteta.

Pomislio je Teri Vojčovski, predsednik američke kompanije Caresoft, rastavljajući u garaži u blizini Detroita zeleni “seagull” (galeb), koji je u Kini kupila i u SAD poslala njegova kineska kancelarija.

Vojčovski, bivši šef kamionske divizije u Fordu, rastavio je kompaktni električni hečbek kineske kompanije BYD, koji košta od 10.000 do 12.000 dolara u zavisnosti od snage baterije s kojom u proseku može da pređe 405 kilometara po jednom punjenju, i konstatovao da je “seagull” uspešna “vežba efikasnosti” kompanije BYD.

“Galeb”, na primer, ima samo jedan brisač vetrobranskog stakla. Tako je proizvođač eliminisao jedan motor, štedeći na težini, troškovima i trudu za ugradnju. Taj detalj ne smeta da automobil i dalje ostavlja utisak kvaliteta – vrata se čvrsto zatvaraju, siva sedišta od sintetičke kože imaju šavove koji odgovaraju boji karoserije (što se obično nalazi u skupljim automobilima), ima šest vazdušnih jastuka i elektronsku kontrolu stabilnosti, radi tiho i dobro se drži u krivinama i neravninama. Iako ubrzanje nije impresivno, “seagull” je dobar električni auto (EV) i nema problema da izađe na auto-put.

Samo nekoliko dana pošto ga je Vojčovski rastavio, američki predsednik Džo Bajden “razbio” je “galeb” uvodeći uvoznu tarifu od 100 odsto. I ne samo njemu, nego svim električnim automobilima iz Kine, uz obrazloženje da kineski proizvođači dobijaju subvencije države da bi pobedili konkurenciju na američkom tržištu i da bi tako zaštitio domaću industriju (i radna mesta) EV vozila.

Tako je u utorak 14. maja počeo svetski trgovinski rat o čemu od ranog jutra javljaju Fajnenšel tajms, Volstrit džornal, Blumberg, Njujork tajms i kome se ne nazire kraj, niti pobednici. Predsednik Bajden i administracija Bele kuće frustrirani su uverenjem da Kina svesno daje državnu podršku svojim kompanijama da bi progutale što veći tržišni udeo u ključnim industrijama, oterale strane konkurente i zavladale tržištem.

“Kineski proizvođači ne brinu o ostvarivanju profita, jer ih kineska vlada snažno subvencioniše. Oni se ne takmiče. Oni varaju”, argument je Bele kuće.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price