Kultura

Da li je u Holivudu žena ženi vučica?

Netrpeljivosti među poznatim ličnostima sežu gotovo jednako daleko kao i savremeni koncept slave. Slučaj „Nicole Kidman vs. Salma Hayek“ samo potcrtava tu tezu

Džejn Mensfild i Sofija Loren / Album / Album / Profimedia
okt 20 2024, 05:32

Podeli

Teško je reći kada je tačno dokumentovan prvi put onaj čuven pogled ispod oka u kome se mešaju čuđenje, negodovanje i ironija. Ali mnogi će se složiti da fotografija iz 1957. godine na kojoj Sophia Loren baš tako posmatra dekolte Jayne Mansfield, zaslužuje da bude proglašena začetnicom. Slika govori hiljadu reči, a ubojiti side-eye zabeležen na njoj tečno dva jezika.

Tada mlada glumica na početku karijere, Sophia Loren je tek uspela da se udene među evropske filmske zvezde, postavši najfotografisanija glumica na Kanskom festivalu 1955. godine. Žurka na Beverli Hilsu, održana dve godine kasnije, imala je za povod i zvanično otvaranje raskošnih holivudskih vrata italijanskoj glumici.

Međutim, svetla reflektora, potpuno neočekivano, preuzela je Jayne Mansfield, pojavivši se u provokativnoj haljini sa svojim bujnim poprsjem „na izvol’te“.
U intervjuu za Entertainment Weekly, Sophia Loren je 2014. put komentarisala taj famozni momenat uhvaćen objektivom vrednih fotografa i potvrdila da je mislila – baš ono što vam se i čini da je mislila.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price