Politika

Da li je Milo Đukanović jači i od Srbije?

Nekima je problem što Đukanović pjeva. Drugima je problem pjesma, trećima to što se inati sa Srbijom, ali osnovni problem je što je Đukanović uopšte tu, što je slobodan i pjeva kao ptica

/ Ilustracija VP / Profimedia
okt 07 2024, 05:03

Podeli

Prošle su četiri godine od čuvenog “30. avgusta”. Najavljivana Ruka pravde nije stigla Mila Đukanovića. On je slavio nedavno nakon lokalnih izbora u Podgorici. Pjevao je u kafiću. Bio je to DPS-ov after. Dizao je Đukanović ruke visoko, u političkoj ekstazi mlatarao rukama po lampi iznad svog stola, ležerno odjeven u majici kratkih rukava pjevao je pjesmu Mitra Mirića. Ko zna kakvih je pjesama sve bilo na toj proslavi, ko zna kakvih je scena bilo, ali eto, neko je telefonom zabilježio djelić u kom Đukanović slavi uz pjesmu “Ne može nam niko ništa”.

Pjevači udovoljavaju strastima DPS-a i Đukanovića tako što izmijene dio teksta, pa umjesto “Ne može nam niko ništa / jači smo od sudbine” nadajući se većem bakšišu poltronski otpjevaju: “Ne može nam niko ništa / jači smo od Srbije”. Dakle, najveću zabluda pjesmu, pjesmu inata iz devedesetih godina, preuzeo je upravo DPS uz djelimične korekcije teksta.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price