/ Alpha Historica / Alamy / Alamy / Profimedia

Zašto Bil Gejts želi da bude vaš prijatelj?

Izgleda da više nije dovoljno da uz veliku donaciju otvore neki novi “Karnegi Hol” ili novo krilo bolnice i muzeja. Svetski milijarderi žele i pozitivan imidž

okt 04 2024, 05:27

Podeli

Od trenutka kada je Netfliks onemogućio, ili makar otežao, dijeljenje naloga, učinivši odjednom taj striming servis značajno skupljim, kao da svakog mjeseca “vagam” da li je konačno vrijeme da odustanem od njega. Platforma koja je, u odnosu na konkurenciju, superiorna u pogledu softvera ali sve više i više inferiorna kada se radi o kvalitetu onoga što nudi stalno mi je na ivici “deaktivacije”. Nivo produkcije i glume je odavno iza ostalih striming servisa, a polako počinju da kaskaju i same priče, premise i ideje serija koje se mogu pratiti.

Zato je prelaz iz avgusta u septembar bio interesantan jer je ponudio nekoliko kvalitetnih ostvarenja u različitim žanrovima, među kojima se, prema mom mišljenju, najviše ističe serija Kaos, o kojoj sam i sam pisao.

U toj solidnoj ponudi, kao i uvijek, ima ostvarenja koja neće privući ogroman broj gledalaca što ne znači da im ne treba pružiti pažnju. Među njima je i dokumentarna emisija nazvana “Šta je sljedeće? Budućnost sa Bil Gejtsom” (What’s Next: The Future with Bill Gates) i predstavlja drugo Netfliksovo ostvarenje koje nosi ime ovog čovjeka.

Prvo takvo izdanje zvalo se “Šta se nalazi u Bilovom mozgu” (What’s Inside Bill’s Brain) i za temu je imalo spoj početaka Bil Gejtsa u osnivanju Microsofta i lansiranja prvih uspješnih kompjuterskih programa te u tom trenutku aktuelan filantropski rad.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price