Biznis

“Succession”? Mardokovi to rade brutalnije

Borba za prevlast i mesto naslednika Ruperta Mardoka prevazilazi sve što su scenaristi HBO-ovog hita mogli da zamisle

/ Ilustracija VP / Profimedia
okt 05 2024, 05:27

Podeli

Svaka je porodica disfunkcionalna na svoj način, bila bi možda neka modifikovana, savremenija verzija one čuvene uvodne rečenice. Pa se tako jedna imućnija odlučila da to nekako ispravi. U dubokoj prirodi, u kući od hrastovine, ušuškane u visoko, gusto drveće, u zagrejanoj kuhinji, u debelim džemperima i šuškavim prslucima, čak i bez “dežurnog” porodičnog terapeuta, razgovarali su s ciljem da “reše problem”. Razgovor je ubrzo prekinulo lupanje spolja po balkonskim prozorima.

“Porodico, porodico!”, glasno je vikao još jedan sin, i nastavio da udara obema rukama po staklu.

“Hej! Izvinite što sam zakasnio. Oko čega se svađamo?”, upitao dok je ulazio u kuću, prekinuvši raspravu u toku.

Jeste, bio je to Kendal Roj i scena koja su videli čak i oni koji seriju nisu gledali; scena im je sigurno iskočila na nekoj društvenoj mreži. Scena je, naravno, iz prve sezone jedne od najgledanijih serija produkcije HBO, ili HBO Max, ili samo Max – “Succession”. Logan Roj i njegovi naslednici postali su gledani širom sveta, pored brojnih osvojenih prestižnih nagrada, postali su tek treća serija, iza “Dosijea X” – koji se premijerno emitovao na Foksu – i “Mad Men”, koja je osvojila tri Zlatna globusa u glavnoj kategoriji. Volela ih je i publika, bez obzira na – ili upravo zbog? – sve mane i bizarnosti kojima su likovi prožeti. Međutim, njihova priča nije toliko imaginarna niti puki plod mašte kreatora.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price