Svet

“Succession” na italijanski način: Posle Silvija – “Marina la Zarina”

Berluskoni, za razliku od Logana Roja, nije stimulisao svoju decu da se takmiče za njegovu ljubav, naklonost, poziciju u familiji

/ Fotografije: HBO / MEGA / The Mega Agency / Profimedia
jul 07 2023, 09:35

Podeli

Silvio Berluskoni je antiteza Rupertu Mardoku, pa samim tim i Loganu Roju. Ko poredi Berluskonija i Logana, dve poslovne imperije i dve familije u borbi za nasledstvo ili nije gledao popularnu seriju “Naslednici” (Succession) ili ne poznaje životnu priču najdugovečnijeg premijera u republikanskoj istoriji Italije.

Silvio nije bio među najboljim očevima na svetu, ali je bio daleko bolji i od fiktivnog Logana i stvarnog Ruperta. Ljubitelji skandala i armija onih koji se teše kovanicom da i bogati plaču će ostati uskraćeni za još jednu sapunicu. Borbe za nasleđe među Berluskonijevim naslednicima neće biti jer već postoji “naslednica”. Za razliku od američke fikcije u kojoj osobe sa teškim poremećajima ličnosti izlaze kao pobednici, u italijanskoj stvarnosti imamo naslednicu-pobednicu: Marinu Berluskoni.

Neki je odavno oslovljavaju kao “Marina la Zarina” (carica Marina) rimujući njeno ime sa imperijalnom titulom. Fedele Konfalonijeri najbliži saradnik Silvija Berluskonija ju je definisao kao “pneumatski čekić”. Na Pjaci del Duomo (Piazza del Duomo), pre i posle, crkvenog obreda, okupljena masa je skandirala njeno ime.

Kada Marina drži za ruku Martu Fašinu prelazeći trg do ulaska u katedralu to je znak svima da je Marta, i pored toga što nije bila venčana supruga Silvija, deo familije.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price