Sport

Možda su u šumi

Očito je da plan Erika ten Haga ne funkcioniše. To je najveći - mada ne i jedini - utisak fudbalskog vikenda za nama

/ Richard Callis / Zuma Press / Profimedia
sep 30 2024, 11:58

Podeli

Vjerovatno ste do sada vidjeli onaj vitalni TikTok uradak – ili kako se to već sada zove? – u kojem je kompilirano svako ponavljanje Erika ten Haga da se njegova ekipa treba, da tako prevedemo, držati plana i vratiti nakon poraza.

@nocontext_footballStick to the plan, Erik

♬ original sound – No Context Dion Dublin

Nakon što ih je u nedjeljno kišno popodne na Old Traffordu nagradio (čak) i Tottenham Hotspur, Nizozemac je izašao pred mikrofon i, između ostalog, objasnio da je ekipa i nakon ranog gola i nakon isključenja morala da se pokuša “stick to the plan”, ali kada je poraz već došao, onda da nauči iz njega i “bounce back”.

Ali hajde što je već odavno jasno da ni sam Erik ten Hag, a prema svemu sudeći ni čelni ljudi Uniteda a pogotovo njegovi navijači pojma nemaju šta je zapravo plan, očito je i da ova ekipa nije sposobna da uči na svojim greškama. Ili ako hoćete, ovaj klub je možda bolje reći. Jer već godinama im se ponavlja isto, i već mjesecima pod Ten Hagom im se ponavlja isto.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price