Sport

Puda panker

Kako je novi trener Rome, Splićanin Ivan Jurić, stigao na Olimpico s koncerta Napalm Deatha i zahvaljujući Gasperiniju

/ Ilustracija VP / Profimedia
sep 26 2024, 13:13

Podeli

Na rimskom Olimpicu, kako i priliči, antički motivi i dan danas rijetko izostaju. Od gladijatora do imperatora; na njegovim se tribinama kultnim igračima i događanjima redovno pridavaju takve titule i razni vezani im pridjevi. Jednom se, doduše, rimskom ‘gladijatoru’ prošlog tjedna po drugi put u karijeri – ali prvi put u trenerskoj – neslavno pokazao palac dolje.

„Na licima zlih, ali i ponosnih, tvoje će ime sjati – doviđenja Danie!“, glasila je poruka Rominih tifosa svom idolu Danieleu De Rossiju, koji je nakon neuvjerljivog ulaska u sezonu otpušten s pozicije trenera voljenog kluba. I, kako to ne samo u Rimu, već i u cijeloj Italiji a i šire redovno biva, ta odluka izazvala je vidno podijeljene osjećaje među navijačima.

Romini vlasnici provukli su priču o novoj krvi i novoj energiji, o tome da momčadi treba neki novi impuls kako ne bi dovela u pitanje plasman u Ligu prvaka koji je klubu nasušno potreban financijsko-rezultatski cilj. A za pronalazak te nove krvi i energije obratili su se jednom drugom djetetu odraslom među ruševinama antičkog Rima.

‘Daje Ivan’, poručili su istovremeno Romanisti Ivanu Juriću, Splićaninu koji je dobio svoju baš veliku trenersku priliku, onu na koju je dugo čekao. Idemo, Ivane.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price