Emily in Paris Netflix serija
Kultura

Fikcija kakva bi trebalo da bude

Od "Emily in Paris" ne treba ni očekivati vrhunsku umetnost, jer ona na to ni ne pretenduje

Emily in Paris Netflix serija / Netflix / Everett / Profimedia
sep 22 2024, 05:29

Podeli

Svi se sećamo kada je Keri Bredšo otišla u Pariz. Okej, mi iz generacije Keri Bredšo, ili taman toliko mlađi da nam je sve bilo jasno u seriji “Seks i grad”. I šta su dobre, a šta loše odluke glavnih junakinja. I da je Smit najbolji od svih momaka koje su imale. Da je Hari drugi najbolji, recimo. Oko ostalog bismo morali da se dogovorimo.

Tipa, oko toga, da li je pogrešno bilo otići u Pariz zbog ljubavi? Ostaviti posao, kolumnu, onaj lepi stan i onaj plakar. I onu garderobu. Da, zaista, zašto nije ponela garderobu?

Da li je to bio dobar potez? Aleksandar Petrovski, život u hotelu, odlazak u zemlju čiji jezik ne razumete, da budete sami samcijati? Pa, ako je verovati kraju te sezone, nije.

Jer ju je u poslednjoj epizodi Zverka, na nagovor drugarica vratio u Njujork, a Amerikanka u Parizu ostao je samo naziv dve poslednje epizode.

Možda ne bi bilo loše da je ostala? Možda ne bi bila ostavljena na dan venčanja, kao u prvom delu filma. Možda ne bi srela Ejdana u Dubajiu u drugom delu filma. Možda ne bi morala da svedoči Zverkinoj smrti u prvoj sezoni nastavka nazvanoj po jednoj od njenih omiljenih rečenica dok je pisala kolumnu – “And just like that”.

Možda se ništa od toga ne bi desilo. A možda i bi. Jer je u pitanju fikcija.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price