Društvo

Seve zaradi više sa dvije strofe nego Srbija od litijuma

O nacionalnim interesima, političkom spektaklu, dimnim zavjesama i Srebrenici

/ Ilustracija VP / Profimedia
avg 29 2024, 05:23

Podeli

Radio je šumio u pozadini, najavljujući najnovije vijesti, kada je Dragana u kasne sate prošloga vikenda na granici između Bosne i Hercegovine i Srbije, shvatila da većinu njih jedva sluša.

Misli su joj lutale, vraćajući se na bezbrojne vikende koje je provela prelazeći ovu istu granicu, odlazeći iz Tuzle u posjetu roditeljima u Srbiji a ostavljajući svoj redovni posao – kosti preostalih hiljadu neidentificiranih Srebreničana.

Dragana je sada u četrdesetim, a tek je položila posljednji ispit na fakultetu za forenzičku antropologiju kada je prihvatila taj posao. Kolega je odbio. Dragana Vučetić nije imala dileme. Nije se nikad pokajala – identitet tim žrtvama bio je previše važan, previše stvaran da bi ga napustila.

Iz misli ju je trgnuo glas spikera s radija.

U isto vrijeme, Severina je prilazila Srbiji sa zapada, posve izgubljena u mislima o sinoćnjem koncertu u Sloveniji. Publika joj je bacala poklone na pozornicu, a ona je uzvratila – skinula majicu i lančić…sve sa sebe kao zahvalnost za ljubav koju je primala.

Smješka se Seve dok se sjeća i ne mari na višak aktivnosti graničara na prijelazu. Navikla je na pometnju koju bi izazivala gdje god se pojavila. Kad je čula naredbu da se parkira sa strane, podigla je glavu..

“U najnovijim vijestima, hrvatska pjevačica Severina uhapšena je na granici između Hrvatske i Srbije zbog svojih komentara o Srebrenici,” sluša Dragana poznate teme.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price