Liverpulove i Klopove muke
Sport

Kako sam naučio da prestanem da brinem i zamrzeo jedan fudbalski klub

Šta mi je psihoterapeutkinja rekla o mojoj odluci da se od loših osećanja branim tako što neću gledati Liverpul?

Liverpulove i Klopove muke Liverpulove i Klopove muke / Peter Schatz / Alamy / Alamy / Profimedia
apr 07 2023, 12:07

Podeli

U sredu uveče, Njukasl je u istočnom Londonu razmontirao Vest Hem sa 5:1. Bila je to sjajna utakmica, jedna od onih koje Premijer ligu čine, pardon na tautologiji, Premijer ligom. Zbog kojih je najbolja i najgledanija na svetu: dva tradicionalno poštovana kluba, na suprotnim delovima tabele, jedni u gotovo religijskom zanosu, drugi besni na menadžera, na sebe, na izneverena obećanja. Kontre, greške golmana, greške odbrambenih igrača, greške sudija, driblinzi, glavomet, tenzije. Fudbal, at its best.

Kao čovek koji se od sredine devedesetih seče na Premijer ligu (a bilo je to kao da ste pomalo hipster, u svetu gde se sve vrtelo oko svetog Kalča iz njegovih najboljih godina), odgledao sam utakmicu od početka do kraja. Imam neke stavove i o Vest Hemu i o Njukaslu, o potonjima raznovrsne i recentne, dakako, ali nijedan od ta dva kluba me ne loži na način na koji fudbalski klubovi umeju da nas lože.

Truly, madly, deeply.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price