Minhauzen sindrom
Psihologija Zdravlje

Minhauzenov sindrom: Priča o najpoznatijoj žrtvi

Di Di Blančard patila je od sindroma nazvanog po nemačkom baronu Minhauzenu. Sve oko sebe ubedila je u to da je njena, potpuno zdrava, ćerka bolesna, i na kraju postala žrtva sopstvene bolesti

Minhauzen sindrom Džipsi je optužena za drugostepeno ubistvo svoje majke Klodin Di Di Blančard. Do tada su o njenom slučaju snimljena dva dokumentarca “Mommy Dead and Dearest”, “Gypsy’s Revenge”, kao i serija “The Act” / ABC / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
feb 18 2024, 05:00

Podeli

Krajem decembra prošle godine, vest o tome da je, nakon sedmogodišnjeg služenja zatvorske kazne, Džipsi Rouz Blančard puštena na slobodu, postala je viralna. Društvene mreže su se usijale od njenih snimaka, slika i intervjua. Tih dana pratio se svaki korak ove tridesetdvogodišnjakinje – šta je obukla, gde je jela, sa kime se sastala – a ona je, uživajući u čarima slave, najavila i snimanje novog filma o njenom životu.

Džipsi je optužena za drugostepeno ubistvo svoje majke Klodin Di Di Blančard. Do tada su o njenom slučaju snimljena dva dokumentarca “Mommy Dead and Dearest”, “Gypsy’s Revenge”, kao i serija “The Act”.

Džipsi je 2015. godine počela da planira ubistvo svoje majke sa tadašnjim dečkom Nikolasom Godedžom. Nakon što su preko interneta detaljno razradili plan ubistva, jedne večeri Nikolas je usmrtio Di Di Blančard nožem. On je za ubistvo dobio doživotnu kaznu, dok je Džipsi, zbog dobrog vladanja, puštena ranije.

Di Di Blančard patila je od Minhauzenovog sindroma. Ovo psihičko stanje dovelo ju je do toga da sve oko sebe ubedi u to da joj je ćerka bolesna a da je žrtva zapravo ona. Jer je samohrana majka na čija su se leđa sručile sve nedaće koje je imala sa ćerkom. Istina je bila drugačija: Džipsi je bila savršeno zdrava devojčica, dok je majka bila ta kojoj je bila neophodna pomoć i lečenje. Majka će na kraju biti žrtva sopstvene bolesti.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price