Svet

Seks, laži i politika: Rogove nose i bogovi, pa zašto ne bi Đorđa Meloni

Ono što je bila snaga Melonijeve, moralnost uz slogan "Dio, patria, famiglia", sada joj se vratilo kao bumerang

/ Parmigiani/Fotogramma / Zuma Press / Profimedia
okt 21 2023, 05:00

Podeli

“Rogovi, rogovi, nose ih ljudi, nose ih bogovi, čela nam krasi rogova splet, rogat je ceo veseli svet”, stihovi su završnog songa razdragane komedije Kneginja od Foli Beržera, nenadmašnog Žorža Fejdoa, koja se devedesetih godina igrala i u Ateljeu 212.

Vremena se menjaju, a “rogovi” ostaju. A slučaj namesti da budu najvidljiviji “rogovi” onih koji se zalažu za tradicionalnu porodicu, vrednosti monoteističkih religija koji negiraju ili osporavaju prava drugačijih u demokratskim zemljama, ili ih dehumanizuju i progone u diktatorskim režimima.

Italijanska premijerka Đorđa Meloni je konstruisala izbornu pobedu na tradiconalnim, hrišćanskim vrednostima i porodici gde se zna ko je tata a ko mama. Ismejavala je zakonske predloge koji su želeli da izjednače prava porodica koje nisu nužno sastavljene od mame i tate.

I onda je slučaj hteo da njen životni partner, televizijski voditelj, Andrea Đambruno i otac njene ćerke Đinvre, bude snimljen kako predlaže koleginicama u redakciji seks u troje ili čak u četvoro, koristeći pornografske definicije tih odnosa. Ponašenje koje se nikako ne uklapa sa figurom partnera premijerke koja se zalaže za tradicionalnu porodicu, hrišćanske vrednosti pripisujući seksualne perverzije ljudima koji imaju drugačija ili liberalna seksualna opredeljenja.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price