Mateo Mesina Denaro
Mateo Mesina Denaro Mateo Mesina Denaro – fotorobot / Lannino & Naccari Studio Camera / IPA / Profimedia

Dijabolik, priča o još jednom kraju italijanske mafije

Kada je uhapšen Mateo Mesina Denaro u januaru ove godine, raširila se teorija zavere da je sve to on režirao (da ga policija nikada ne bi sama uhvatila), jer je bolestan i da bi mogao na miru da se leči. Ko će sada reći da nisu bili u pravu?

sep 26 2023, 05:00

Podeli

Ušao je mirno u policijski auto. Na rukama nije imao lisice, već sat od 30.000 evra. Kao da je svaka hiljada ove garsonjere na ruci vredela za jednu godinu koju je proveo u bekstvu. Mateo Mesina Denaro, za koga će mnogi reći da je “poslednji veliki mafijaški bos” – mada je to u vezi sa pokušajima njegove klasifikacije u svetu organizovanog kriminala sve samo ne jednostavna priča – konačno je početkom ove godine “došao pred lice pravde”.

Dva godišnja doba kasnije – uhapšen je 16. januara – stigla je vest da je preminuo, u bolnici L’Akvila, gde se nalazio od avgusta.

Kada je u januaru uhapšen u Palermu, sa preskupim satom na ruci, posle 30 godina bekstva, moglo se iz nekih usta, pa i tužilačkih, čuti da njegovo hapšenje predstavlja smrt Koza nostre. Koliko je to tačno, nije baš jednostavno priča…

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price