Svet

Ko visoko leti, padne mu avion

Moskovske glavešine nisu se potrudile da se likvidacija odloži i potiho pripremi. Udarili su otvoreno, naredili su sistemu teritorijalne PVO da dejstvuje raketnim sistemom po avionu

/ Razgruzka_Vagnera / UPI / Profimedia
avg 24 2023, 09:52

Podeli

Stara šala iz komunističke ere kaže – “Druže Tito, drug Krcun poginuo u autu”! Kaže Tito: “Bogati, već je pola dvanaest”. Ruski vožd Putin 23. avgusta u vreme pada jednog biznis-džeta u Tverskoj oblasti bavio se protokolarnim zadatkom – proslavom 80. godina pobede Crvene armije u Kurskoj bici. Ima čvrst alibi. Ne znamo šta su bile njegove reakcije na vest da su stradali Prigožin, šef “muzikanata”, kuvar i ratnik i Utkin, ruska varijanta Ramba. Možda nešto što podseća na staru jugoslovensku šalu.

Mnogo ljudi u Rusiji veruje da se Putin može dovesti u direktnu vezu sa subinom vodećih “muzikanata” koji su se preigrali, previše poleteli i do Moskve su tenkovima pokušali doći. Metež od 24. juna završio se primirjem, “muzikanti” odani svojoj firmi su proterani u Lukašenkovo dvorište i dobili su zadatak da se bave Afrikom.

Prigožin se poslednji put javio sa terena crvenkaste karakteristične podsaharske boje. Ukazala se potreba da se obave neki sastanci u Moskvi. Ukrcao se u svoj avion i očevici kažu da su videli trag rakete. Njegove izjave podsećaju na alanfordovski pogled na svet – jedna od njih glasi “Bolje umreti kao heroj, nego živeti kao peder”. Prigožin je umro, ali za života je od Putina dobio orden heroja Ruske Federacije. Poverili su mu važan komad fronta, desetine hiljada boraca, tehniku i priliku da priča javno i otvoreno da rusku oružanu silu vode kako je neretko govorio – potpuni idioti.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price