Čolo.
Sport

Trener sa nožem u zubima

Simeoneov tim je novu sezonu počeo šampanjskim nogometom. Prije ili kasnije, opet će posegnuti za sečivom

Čolo. Čolo. / GABRIEL BOUYS / AFP / Profimedia
sep 08 2023, 09:22

Podeli

Tri boda.

To je bila razlika na tablici La Lige uoči zadnjeg kola u svibnju 2014. Cijela sezona borbe je na kraju stala u zadnjih 90 minuta u kojima je Barcelona na Camp Nou ugostila Atlético Madrid. Ta tri boda koja je Atlético donio su predstavljala ogromni kapital jer im je igrao i remi, ali Barcelona je bila takva napadačka sila da je u taj zadnji čin drame ušla kao favorit. Jednostavno, trebala je bilo kakvu pobjedu da osigura titulu, a u 18 utakmica na domaćem terenu te sezone je zabila 63 gola.

S jedne strane Lionel Messi sa Xavijem i Andrésom Iniestom, Neymar na jednoj strani i Alexis Sánchez na drugoj, uz pomoć Cesca Fàbregasa, Danija Alvesa i Sergija Busquetsa. Praktički, nezaustavljiv napad. S druge strane – Diego Simeone.

Rezultat? Ukupno četiri Barcelonina udarca u okvir u odlučujućih 90 minuta na domaćem terenu, nijedan u zadnjih 15 minuta i titula koja je na kraju pripala Atléticu.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price