Čolo.
Sport

Trener sa nožem u zubima

Simeoneov tim je novu sezonu počeo šampanjskim nogometom. Prije ili kasnije, opet će posegnuti za sečivom

Čolo. Čolo. / GABRIEL BOUYS / AFP / Profimedia
sep 08 2023, 09:22

Podeli

Tri boda.

To je bila razlika na tablici La Lige uoči zadnjeg kola u svibnju 2014. Cijela sezona borbe je na kraju stala u zadnjih 90 minuta u kojima je Barcelona na Camp Nou ugostila Atlético Madrid. Ta tri boda koja je Atlético donio su predstavljala ogromni kapital jer im je igrao i remi, ali Barcelona je bila takva napadačka sila da je u taj zadnji čin drame ušla kao favorit. Jednostavno, trebala je bilo kakvu pobjedu da osigura titulu, a u 18 utakmica na domaćem terenu te sezone je zabila 63 gola.

S jedne strane Lionel Messi sa Xavijem i Andrésom Iniestom, Neymar na jednoj strani i Alexis Sánchez na drugoj, uz pomoć Cesca Fàbregasa, Danija Alvesa i Sergija Busquetsa. Praktički, nezaustavljiv napad. S druge strane – Diego Simeone.

Rezultat? Ukupno četiri Barcelonina udarca u okvir u odlučujućih 90 minuta na domaćem terenu, nijedan u zadnjih 15 minuta i titula koja je na kraju pripala Atléticu.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price