Radost i patnja svakog fantazera
Radost i patnja svakog fantazera Radost i patnja svakog fantazera / Velike priče/Screenshot

Sve što (ni)ste želeli da znate o Fantasy Premier League

Koga da kupite? Koga da izbegnete? Da li da isključite emocije, a uključite logiku ili obrnuto?

avg 12 2023, 05:00

Podeli

Da ne bude posle da ste zbog nas loše sastavili tim, nismo vam ovu priču dali pre deadlinea pred početak prvog kola (i pre rutinske pobede Guardiolinog tima, koja mnogo teza i iz ovog teksta potvrđuje). Ali vam je dajemo sada, da možda bolje birate u ovosezonskom šopingu, ili odustanete na vreme.

Početak je avgusta, poslednji četvrtak pred start sezone. Vreme da se pozabavim nečim što mi je redovna aktivnost već osamnaestu godinu. Nečim što me neviđeno smara, ali ga i dalje radim uredno, svakog avgusta. Vreme je da se sastavi tim za Fantasy Premier League.

Odavno sam digao ruke od FPL, bar deset godina unazad. Ono što me i dalje drži je porodično-prijateljska liga (moj najbolji drug i ja, plus naše kompletne familije, plus još nekoliko drugara sa strane, paralelno igramo standardni i head-to-head mode). Sa dolaskom pandemije oprostio sam se od našeg porodično-prijateljskog termina u balonu.

Oni ga i dalje igraju, dok sam ja, što bi se reklo, logistically challenged, 1700 km daleko. Sad se fudbalom bavim po parkovima na obe obale Schelde, uz momka koji sa svojih pet i tri meseca igra bolje nego ja u trećem osnovne. Od sledeće sezone će i on u FPL, da se takmiči sa ocem, majkom, trojicom stričeva i drugarima. Samo zato i dalje dajem nešto vremena nečemu što mi se ne dopada.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price