Društvo Sport

Šta je starije, kokoška ili zastava?

Zbog nečega što je očigledno bio usputni banalni komentar, karijera vrhunske crnogorske sportistkinje je dovedena u pitanje. Kako?

Ilustracija VP/Velike priče
feb 01 2024, 05:00

Podeli

U toku je razapinjanje sportistkinje. Ona je donijela Crnoj Gori mnogo medalja. Ona je na olimpijadi predstavljala državu, ona je plakala kad god je oborila rekord, što državni, što lični. Ona se mnogo puta ogrnula crnogorskom zastavom, zbog njenih rezultata svijet je slušao himnu, ali izgleda da je sve to uzalud. Marija Vuković je atletičarka koja ovih dana trpi razne vrste uvreda zbog komentara o zastavi koju je proslavila i koju je predstavljala.

Na državnoj televiziji emitovana je emisija u kojoj je gostovala Marija. Format je poseban, nije studijski snimak, već je kamera bila u kolima, prati dešavanja. U tim situacijama, teško je popuniti vrijeme, teško je kreirati ono što zovemo “content”, da emisija bude konstantno uzbudljiva, gledana, atraktivna i da ljudi ne promijene kanal. Teško je i iskusnim voditeljima i prekaljenim gostima održati taj nivo zanimljivog, a da ne govorimo o sportistima koji se pripremaju za sasvim druge napore i u Marijinom slučaju, pripremaju se za skok uvis.

Govoreći o zastavi, Marija je pomenula “kokošku”. To je pogrdan termin koji se koristio u vrijeme predlaganja nove crnogorske zastave, kad je ustanovljena boja i izgled zastave. Činjenica da je grb nekad bio bijele boje, a danas je žut, dovela je do toga da oni koji nisu bili zadovoljni izgledom nove zastave, proglase dvoglavog orla za kokošku.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price