Bufon - Supermen
Sport

Šagalova “Šetnja”, duh Tomasa N’Kona i jedna molitva iza televizora

Bufon nije samo vrhunski branio, već je vrhunski i pisao o svojoj karijeri

Bufon - Supermen Bufon – Supermen / Italy Photo Press / Zuma Press / Profimedia
avg 03 2023, 05:00

Podeli

Legendarni italijanski golman Đanluiđi Bufon definitivno je završio karijeru. Da je ostao među stativama još dve godine, ispunio bi uslov makar za invalidsku penziju. Iako ni u poznim igračkim godinama – golmanskim, ok, golmani nisu ljudi itd. – ni po čemu nije odavao utisak da je penzija njegova skora neminovnost.

Obeležio je čitavu jednu eru italijanskog fudbala, braneći mreže Parme, Juventusa i reprezentacije Italije i jedino za čim će žaliti – a podsećaju na to svako malo mediji kojima je sport jedini focus – biće ušati pehar Lige šampiona koji nije uspeo da osvoji.

Ovaj će oproštaj sa fudbalskom legendom biti upriličen na nešto drugačiji način. Ako ste na poslu uzmite pauzu, iskoristite veliki odmor u školi, pomerite sve svoje planove i dajte sebi deset minuta uživanja. Jer Bufon nije samo vrhunski branio, već je vrhunski i pisao o svojoj karijeri.

Tekst objavljen na sajtu Players Tribune za Velike priče priredio je Uroš Jovičić.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price