Sport

PSG nije tim: Politički se investicija isplatila, ali fudbal je nešto drugo

Sjajni timovi sa kojima se ljudi identifikuju, mogu da se razviju samo tokom procesa. Kroz saradnju, solidarnost, zajedništvo. To su vrednosti Evrope i evropskog fudbala, vrednosti u koje se PSG ne uklapa

Ilustracija VP/izvor Profimedia
mar 21 2023, 16:14

Podeli

Pari Sen Žermen je klub koji lako može da vas rastuži. U Minhenu, u dvomeču protiv Bajerna, nismo mogli da vidimo klasu koju bi ova ekipa trebalo da ima s ozbirom na to kakvi igrači igraju za taj klub. Bilo je to razočaranje, s jedne strane. S druge strane, niko nije bio iznenađen, jer se ovo – rano ispadanje iz Lige šampiona – timu iz Pariza redovno dešava.

Klub je uprkos svim naporima do finala stigao tek u sezoni pandemije. U toj sezoni – jedinstvenoj u istoriji UCL – po dva nemačka i dva francuska kluba izborili su se za polufinale, jer engleski i španski vrhunski klubovi nisu bili ni u ritmu takmičenja, ni u treningu.

Ove godine, PSG je dva puta izgubio od Bayerna u osmini finala, u reprizi pandemijskog finala UCL, bez postignutog gola, bez pravog otpora.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price