Osmeh vanzemaljca
Sport

Prestonica košarke nikada ne zaboravlja

Zašto je Beograd ponovo sa velikim ushićenjem dočekao Tonija Kukoča

Osmeh vanzemaljca Osmeh vanzemaljca / VINCENT LAFORET / AFP / Profimedia
apr 02 2024, 08:58

Podeli

U poslednjih nekoliko godina, Beograd je izrastao u globalno izuzetno atraktivnu košarkašku destinaciju. Kombinacija navijanja kakvo se retko gde još na svetu može videti, te poslovično solidne do odlične košarke (zavisno od toga ko igra i koja je sezona), dovela je do toga da se srpska prestonica imenuje elitnom destinacijom za sportske turiste. I obične, ali i VIP kategorije.

Nije, stoga, preterano retka stvar otići na košarku četvrtkom ili petkom u beogradsku „Arenu“ i videti u prvim redovima neke zvanice od formata. Novak Đoković je ranije išao često na Zvezdu, a sad vodi i svog sina na Partizan. Veselin Vujović, Dejan Savić, Dejan Bodiroga, Žarko Paspalj, te sijaset bivših i sadašnjih sportskih asova redovan su inventar na mestima direktno uz aut liniju.

Pa opet, na poslednjem domaćem evroligaškom meču Partizana primećen je jedan ne toliko čest gost na ovakvim manifestacijama. U sklopu premijerne turneje biografskog filma koji obilazi region u beli je grad prošle nedelje došao glavom i bradom Toni Kukoč. Uz njega je bio i stari saborac iz Jugoplastike Dino Rađa, ali Rađu smo već navikli da vidimo ponegde, od podkasta do košarkaških hala.

Kukoč? E, on se već ređe sreće.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price