Mathias lessort Partizan PAO
Sport

Svima treba igrač kao Lessort

Odlazak Lessorta iz Beograda nije jedini razlog zašto je Partizan doživio rezultatske neuspjehe na svim frontovima ove sezone, ali da je to bio važan faktor – svakako jest

Mathias lessort Partizan PAO / Ilustracija VP/Profimedia
jun 02 2024, 05:00

Podeli

„On je već pokazao karakter u Partizanu. Njegov karakter je jedan od glavnih razloga što je on bio naš ključni, prvi transfer. Moja je odluka bila da njega dovedem prvog“, izjavio je Ergin Ataman. „On je energičan, agresivan igrač. Ponekad i nije klasični centar, ali daje sve od sebe na parketu. Košarka je takva, treba ti takav igrač.“

Prije nešto manje od tjedan dana Panathinaikos je osvojio euroligašku titulu. Zeleni su u svom pohodu imali puno heroja. Atamanova pobjednička trenerska aura prelijela se na igrače. Kendrick Nunn je bio jedan od najboljih aktera Eurolige ove sezone. Kostas Sloukas uništio je Real u finalu. Jerian Grant je cijelu sezonu bio tihi ubojica i jedan od glavnih razloga zašto je obrana PAO-a veći dio godine izgledala kao stroj za mljevenje mesa.

A onda, tu je i Mathias Lessort. Svi ovi nabrojani igrači došli su s Atamanom u PAO prošlog ljeta ili kasnije. Iskusni Turčin znao je što radi i koga dovodi. Nunn mu je trebao kao scorer, Sloukas kao glavni play, a Grant za obranu. Ali prvi transfer, kako kaže Ataman, bio je potpis Lessorta. U Atamanovoj arhitektonskoj viziji, Lessort je bio kamen temeljac na kojem će se graditi kuća.

Njegov pristup utakmicama i energija koju donosi na parket i prenosi je na suigrače po Atamanu su očito bile ključni sastojci u odluci da Lessort bude njegovo prvo pojačanje. Znao je Ataman što dobiva s Francuzom: srce momčadi. Svima treba takav igrač.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price