Najopasniji rezultat Podcast Sport

Atamanovo iskupljenje, Lukin momentum

49. epizoda podkasta "Najopasniji rezultat" je (naravno) o košarci

/ Fotografija: Profimedia
maj 28 2024, 10:22

Podeli

Pred vama je 49. epizoda podkasta Najopasniji rezultat, u produkciji Velikih priča – ona epizoda koja je uvek jednom mesečno rezervisana za košarku. Nažalost košarkaška rotacija nije u punom pogonu, ali su Uroš i Miloš detaljno obradili sve najvažnije košarkaške teme u ovom trenutku. “Težak je ovaj život, al da se živi mora”, kaže pesma koju ovog puta nismo pustili u backgroundu.

Proteklog vikenda Evropa je dobila novog šampiona Evrope. Ovaj podkast nikada nije krio svoje antipatije, a Ergin Ataman odavno je na crnoj listi Najopasnijeg rezultata, ali posle ovog rezultata koji je postigao i treće titule šampiona Evrope, više niko nema šta da mu prigovori. Ako je imao i do sada.

“Da neko nije odlučio da roštilja slepe miševe”, ovo bi mu bila četvrta titula, objašnjava Miloš.

Kako smo ovu epizodu koristili i da se malo posipamo pepelom, pohvalili smo i Matijasa Lesora. Nema nikoga, uključujući i upravu Partizana, ko nije mislio da je Lesor prošle godine dostigao vrhunac, pik svoje karijere. Ali nije. Zato je uplakan u zagrljaju s loptom dočekao titulu prvaka Starog kontinenta. Sa druge strane, Mario Hezonja je iskoračio, preuzeo odgovornost za poraz u finalu i pokazao kako izgleda preuzimanje odgovornosti zapravo.

Na Jadranu tako nešto ne viđamo često. Naš se dvojac u ovoj epizodi osvrnuo na finalnu seriju ABA lige, detektovao ključne ili što bi rekli “neuralgične tačke” koje su večiti derbi u ABA finalu usmerile ka metli, ali je u fokusu bilo i bavljenje sadašnjim trenutkom i budućim trenucima za Partizan i Zvezdu.

Ko će ostati?

Ko sigurno neće?

Ko će morati dobro da rovari da bi našao igrača?

I koje pozicije fale kom timu?

Slušajte pa ćete dobiti odgovore. Slične onima koje je u lice front ofisu Denver Nagetsa plasirala Minesota. Jer ko ne radi na selekciji i doselekciji, na kraju postane topovsko meso. Denver i Nikola Jokić platili su danak jedne odluke generalnog menadžera i sada je pred njima jako težak posao, da vrate momentum na svoju stranu.

Momentum? To je ono što ima Dalas. U međuvremenu, dok je ova epizoda izašla, Boston je već obezbedio veliko finale, što broj timova koji su poveli 3:0 u seriji i zatim prošli dalje, podiže na 155. Broj onih koji su gubili 0:3 i zatim prošli dalje je i dalje – nula. Zato Dalas, osim protiv Minesote Entonija Edvardsa igra i protiv zakona velikih brojeva.

Svi u redakciji – svako iz svog razloga – navijaju za Mavse ako tokom naredne noći i potvrde veliko finale. Svakako je Milošev najbolji – da u TD Gardenu, kada potvrdi osvajanje prsten, Kajri Irving, čovek koji ponovo igra najlepšu košarku na svetu, okadi svaki ćošak.

Podkast Najopasniji rezultat slušajte na YouTube-u i na svim audio striming servisima.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price