Nepodnošljiva lakoća igranja Luke Dončića
Sport

Luka Dončić i Dallasova dvorana tajni

Kakav je to savršeni krivi spoj

Nepodnošljiva lakoća igranja Luke Dončića Nepodnošljiva lakoća igranja Luke Dončića / USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia
feb 01 2024, 08:26

Podeli

Dallas Mavericksi su prošli petak došli u Atlantu na megdan Hawksima u vrlo nezahvalnoj poziciji. Bili su u nizu od 3 uzastopna poraza i s rasporedom utakmica ispred njih koji ne miriše dobro. Drugi najbolji igrač Mavsa Kyrie Irving ozlijedio se par dana prije toga. Najbolji igrač Dallasa Luka Dončić isporučio je u te tri utakmice prije Atlante u svom stilu dozu čarolije na parketu, ali je stigao i zamiješati interesantan koktel nervoze sačinjen od: pičkaranja sa sucima, izbacivanja navijača Sunsa iz Dallasove dvorane i prozivanja ESPN-ovog novinara na press konferenciji.

Prema izjavama svjedoka, da ste tu večer bili na zagrijavanju Mavsa pred utakmicu s Hawksima sigurno bi im unaprijed upisali još jedan poraz. Dončić je, kažu, promašivao šut za šutom, i toliko ga nije išlo da bi i naš izvršni urednik Uroš, da je to vidio, od muke promijenio cover na mobitelu tako što bi Lukin portret zamijenio grbom Liverpoola. Kakva bi to pogreška bila. A kakav bi tek ja napravio kiks da sam tu večer odlučio otići spavati kao sav normalan svijet i da sam ispoštovao vlastito pravilo da NBA utakmice već dosta godina više ne gledam uživo. Ali kao tip koji će umrijeti na brdu Traea Younga dok je u Hawksima, i koji će zauvijek braniti odluku Atlante da onu famoznu draft večer 2018. zbog Younga Dončića prepuste Dallasu, utakmica se morala gledati uživo. Kakva (dobra) odluka.

73 – poena je tu večer Dončić zabio Hawksima

33 – samo toliko šutova mu je bilo potrebno da zabije 73

75% – realizacije iz igre i prvi u povijesti koji je zabio 70 ili više uz takvu efikasnost

4.  – da, postao je tek četvrti igrač u povijesti koji je zabio toliko ili više, rame uz rame s Wiltom, Kobejem i Davidom Thompsonom

1.  – kojem je to uspjelo nakon Bryantovih 81 protiv Toronta 2006.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price