Nepodnošljiva lakoća igranja Luke Dončića
Sport

Luka Dončić i Dallasova dvorana tajni

Kakav je to savršeni krivi spoj

Nepodnošljiva lakoća igranja Luke Dončića Nepodnošljiva lakoća igranja Luke Dončića / USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia
feb 01 2024, 08:26

Podeli

Dallas Mavericksi su prošli petak došli u Atlantu na megdan Hawksima u vrlo nezahvalnoj poziciji. Bili su u nizu od 3 uzastopna poraza i s rasporedom utakmica ispred njih koji ne miriše dobro. Drugi najbolji igrač Mavsa Kyrie Irving ozlijedio se par dana prije toga. Najbolji igrač Dallasa Luka Dončić isporučio je u te tri utakmice prije Atlante u svom stilu dozu čarolije na parketu, ali je stigao i zamiješati interesantan koktel nervoze sačinjen od: pičkaranja sa sucima, izbacivanja navijača Sunsa iz Dallasove dvorane i prozivanja ESPN-ovog novinara na press konferenciji.

Prema izjavama svjedoka, da ste tu večer bili na zagrijavanju Mavsa pred utakmicu s Hawksima sigurno bi im unaprijed upisali još jedan poraz. Dončić je, kažu, promašivao šut za šutom, i toliko ga nije išlo da bi i naš izvršni urednik Uroš, da je to vidio, od muke promijenio cover na mobitelu tako što bi Lukin portret zamijenio grbom Liverpoola. Kakva bi to pogreška bila. A kakav bi tek ja napravio kiks da sam tu večer odlučio otići spavati kao sav normalan svijet i da sam ispoštovao vlastito pravilo da NBA utakmice već dosta godina više ne gledam uživo. Ali kao tip koji će umrijeti na brdu Traea Younga dok je u Hawksima, i koji će zauvijek braniti odluku Atlante da onu famoznu draft večer 2018. zbog Younga Dončića prepuste Dallasu, utakmica se morala gledati uživo. Kakva (dobra) odluka.

73 – poena je tu večer Dončić zabio Hawksima

33 – samo toliko šutova mu je bilo potrebno da zabije 73

75% – realizacije iz igre i prvi u povijesti koji je zabio 70 ili više uz takvu efikasnost

4.  – da, postao je tek četvrti igrač u povijesti koji je zabio toliko ili više, rame uz rame s Wiltom, Kobejem i Davidom Thompsonom

1.  – kojem je to uspjelo nakon Bryantovih 81 protiv Toronta 2006.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price