Luka Dončić igraće finale NBA lige
Sport

Moj dječače plavi

Svaka priča o Maveriksima ove sezone jeste priča o njihovom lideru, a svaka priča o Luki Dončiću je i priča o svim ljudima koje uspeva da učini boljim

Luka Dončić igraće finale NBA lige Dalas je sa 4:1 savladao Minesotu i igraće finale NBA lige protiv Bostona / USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia
jun 01 2024, 05:00

Podeli

Deca, pijanci i helanke nikada ne lažu. Samo je još lopta iskrenija.

Rezultat je 107:105 za Dalas, na nešto više od dva minuta do kraja utakmice. Lopta je u Dončićevim rukama dok napad ističe. Dobio ju je kod logoa nakon što su sve prethodne ofanzivne varijante propale, a ispred njega se kao šakal raskrilio Džejden Mekdanijels. Luka mu je uvalio rame i sa Mekdanijelsom na kičmi uleteo metar u reket. Tu se zaustavio u mestu, a čuvar nije do kraja pao na fintu šuta. Dončić se zatim okrenuo oko stajne noge i izveo fadeaway sa poludistance. Uz očigledan kontakt. Spines, fakes, fires.

Luka se posle teškog pogotka prevrnuo, pa uz pomoć Džejsona Kida ustao i odjurio u odbranu. Bio je to trenutak ni po čemu drugačiji od bilo kog drugog iz ovosezonskog plej-ofa. Nasumično zaustavite bilo koju utakmicu i u roku od minut, uradiće istu stvar. Jedina razlika je što je u tom trenutku Dalas imao 2:0 u seriji i stvar se lomila, posle još jednog preokreta koji su napravili. U tom je trenutku iza sebe imao 626 minuta odigranih u ovosezonskom plej-ofu, dva teška skalpa u arhivi i makar dve povrede.

“That’s the difference between you and me. You wanna lose small. I wanna win big.”

Tu bi rečenicu koju izgovara najbolji closer čitavog Njujorka, Harvey Specter, Dončić mogao da kaže svake večeri. Jedina razlika bi bila u kvalitetu odela. Njegov dres sa brojem 77, skuplji je od Harveyevog šivenog po meri kod najskupljeg krojača na Menhetnu.

Luka Dončić je najbolji closer u NBA ligi. Jedan od njenih najboljih igrača. Čovek koji je u stanju doslovno da uprti na leđa i svoj tim i čitav stručni štab i hordu onih koji ga pljuju ili on samo želi da im se zameri da bi ih razneo iz inata, i da sa tim prtljagom isporuči utakmicu za pamćenje.

Ove sezone dobio je još jednog velikog mađioničara, a čitava ekipa izgleda kao uključena u struju. Zato je svaka priča o Maveriksima ove sezone priča o njihovom lideru, a svaka priča o Luki Dončiću je pomalo priča i o njegovom timu i svim ljudima koje uspeva da učini boljim.

Dalas je u velikom finalu.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price