Reprezentacija Srbije na Mundijalu
Sport

Danas je svima jasno zašto su nam se smučile repstacije*

Reprezentativni fudbal ne može i neće nestati, niti bi imalo ikakvog smisla da se to desi. Ali krajnje vreme je da se prilagodi realnosti XXI veka i pronađe smisao

Reprezentacija Srbije na Mundijalu Reprezentacija Srbije na Mundijalu / MANAN VATSYAYANA / AFP / Profimedia
sep 16 2023, 05:00

Podeli

*Omiljena reč svih kvazistručnjaka i narodnih selektora koji su još jedini ostali na braniku reprezentativnog fudbala, koji svima ostalima cedi i poslednje atome fudbalske energije

Kraj radnog vremena u petak. Trenutak da se utanače planovi za vikend. Gospođa je prezadovoljna, mladunče takođe. Tata u subotu po podne ide s njima u istraživanje šume. Subotnja popodneva retko provode grupno, zapravo u normalnim okolnostima, van odmora i bez pandemija i sličnih ludila, to se između početka avgusta i početka juna dešava ravno četiri puta godišnje. Najbolji prijatelj porodice je reprezentativni termin.

Ne preterujem. Otkako mi je sport stalni posao, a tome je dvadeset jedna i po godina, normalni ljudi se raduju petkom po podne, uživaju sledećih pedesetak sati i mrze ponedeljak ujutro. Ja ponedeljkom spavam do 3-4 (posle 12-15 uzastopnih sati za ekranom na kojem se smenjuju PL i NFL, uz povremena gostovanja drugih liga i sportova), a u petak po podne mi počinje vikend akcija tokom koje sam najzaposleniji.

Čak i u poslednjim beogradskim godinama, kada se Sportklub pretvorio u čistu hiperprodukciju i na 13 kanala prenosio sve što je bilo dostupno, reprezentativni vikend je za mene bio family-time. Posao bi mi se po pravilu odvijao od ponoći do 4-5 ujutro (pregled evropskih kvalifikacija i jedna CONMEBOL ili CONCACAF utakmica), taman da pokrije 90 posto stvari koje me zanimaju od sporta tog dana, tako da sve ostalo mogu da posvetim stvarnom svetu.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price