Pronađeno u prevodu Sport

Arogantni Alonso i tatin sin u Aston Martinu

Novac može mnogo toga da vam kupi u Formuli 1. Ali ne sve

/ Hasan Bratic / Sipa Press / Profimedia
nov 10 2023, 13:30

Podeli

Tekst iz magazina Der Spiegel za Velike priče priredila Marina Zdravković

***

Njegovi beli zubi i osmeh upadljivi su koliko i trofej koji nosi u rukama. Fernando Alonso na pobedničkom podijumu stajao je ponosno, ali stisnutih pesnica. Ovaj Španac, vozač Formule 1, u Holandiji je odvezao svoj tim Aston Martin do druge pozicije. Malo pre početka same trke obratio se svojoj ekipi: „Uskoro ćemo pobediti u trci.”

Nakon pobede usledila je konferencija za novinare. Čekajući Maksa Ferstapena, Alonso je stajao sa strane, bez imalo euforije.

Ponašanje i gestikulacija su bitni i govore mnogo onoga neizgovorenog u svakom sportu, a naročito u moto-sportovima. Alonso, svetski šampion 2005. i 2006. godine, odbija da izgubi svoj „kul” status samo jer je završio na drugoj poziciji. On želi više od toga.

Alonso je ovde u misiji. Angažovan je zbog svoje brzine, osećaja da proceni trku i iskustva koje ima – sa ciljem da izvuče tim Aston Martina iz osrednjosti i dovede ga do pobeda u Gran priju i svetske titule. Sve to je plan kanadskog milijardera Lorensa Strola. Veoma hrabar potez jer su tri tima – Mercedes, Red bul i Ferari – pobedili na više od 90 odsto svih trka Formule 1 još od 2010. godine.

Neko poput Strola – koji je svoje bogatstvo i uspeh sticao kroz razne brendove kao što su Ralph Lauren, Tommy Hilfiger i Michael Kors – ne kupuje tim Formule 1da bi njegov auto ostao neprimećen negde po sredini liste. Strol želi da pobedi. Po svaku cenu.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price