The Bear
Psihologija

Koji si lik iz serije “The Bear”?

Serija je uspela da pogodi taj delikatan balans – da u isto vreme bude životna, energična, zabavna, da sve izgleda organski i neusiljeno, a da sa druge strane kada je potrebno „udara jako" i čini da osetimo ceo spektar emocija koje osećaju glavni likovi

The Bear Ovo je serija koja će vas propisno potresti i po potrebi rasplakati, serija čiji su likovi razrađena i trodimenzionalna ljudska bića, sa tako univerzalnim strahovima, patnjama i slabostima / Ilustracija Velike priče
jan 20 2024, 05:00

Podeli

Vrlo se često dogodi da neki glumac koji je bio odranije poznat i čak i imao solidan broj pratilaca i obožavatelja, nakon nekog projekta prosto eksplodira, da postane ljubimac milionima ljudima širom sveta, što se posebno vidi na internetu gde se onda učestalo na društvenim mrežama dele sadržaji vezani za njega, na Jutjubu se pojavljuju video-klipovi gde odgovara na pitanja fanova, ili gde navodi bez kojih odevnih predmeta ne može da zamisli svoj život i slično. Obično to budu ljudi koji imaju određenu harizmu u ne malim količinama, i koji imaju u sebi nešto zagonetno i primamljivo, tako da svima bude razumljivo zašto taj neko naglo postaje miljenik čitavog internet sveta. Čovek koji u poslednje vreme prolazi kroz opisano jeste Džeremi Alen Vajt, poznat u poslednjih desetak godina po ulozi visoko inteligentnog Lipa u seriji “Shameless” koja prati jednu izuzetno disfunkcionalnu porodicu. Iako je kao Lip već bio zapažen i mnogima je bio favorit, ipak je bio samo jedan u ansamblu sjajnih likova i harizmatičnih glumaca. U centru pažnje je sada zbog fenomenalne serije “The Bear” (“Medved”) u kojoj igra naslovnu ulogu, i za koju je prethodnih dana dobio Zlatni globus, kao i nagradu Emi. A Zlatni globus je za istu seriju dobio i pre godinu dana, za prvu sezonu serije.

Iako nam je svima drago što je Alen Vajt dobio svojih pet minuta na vrhu sveta, iako ćemo svi sa iščekivanjem pratiti njegove naredne projekte, ništa od toga ne bi bilo niti moguće niti zanimljivo da “The Bear” nije zaista fenomenalna serija. I ne bi bilo moguće da nije okružen drugim sjajnim glumcima. On nije ni jedini glumac iz serije koji se prethodnih dana okitio nagradama. Time mogu da se pohvale glumica Ajo Edebiri i glumac Ebon Mos-Bakrak. Ne dajte da vas zbuni što možete naići na podatak da je serija dobila nagrade kao najbolja u kategoriji komedija/mjuzikl. Zlatni globus i Emi dele sve serije na drame i komedije/mjuzikle, ali ta podela je daleko od precizne i “The Bear” zasigurno nije ni komedija, ni mjuzikl. Iako su epizode kratke, polučasovne, i uprkos tome što je serija brzog tempa, i često se čini da ima određenu lakoću (ne u smislu tema, već u smislu da ju je lako gledati), ovo je serija koja će vas propisno potresti i po potrebi rasplakati, serija čiji su likovi razrađena i trodimenzionalna ljudska bića, sa tako univerzalnim strahovima, patnjama i slabostima. Serija koja, jednom rečju, nosi veliku dubinu i snagu. Poređenja radi, ona je neuporedivo “ozbiljnija” od serije “White Lotus” koja je nominovana u kategorija drama serija.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price