Savršen par
Psihologija

Zašto vam ne treba savršeni partner?

Kada tražite savršenog partnera, možda nećete dobiti ono što mislite da želite. Umesto toga, možda ćete dobiti upravo ono što vam je potrebno za odličnu vezu

Savršen par Istraživanja pokazuju da neusklađeni parovi mogu da imaju kraće veze zbog povećane ljubomore manje privlačnog partnera / Foto Freepik
apr 23 2024, 05:00

Podeli

Sve je bilo pogrešno od početka. Kada joj je prišao u klubu, odbila ga je. A onda joj je drugarica rekla “Nije trebalo, sladak je”. I onda je ona njemu prišla. Kada je kasnije te večeri iznenada hteo da je poljubi, odbila ga je opet. Dala mu je ipak broj telefona. Prvi sastanak je propao jer je on kasnio, i nije ga sačekala. Ne zna zašto je pristala na drugo viđanje.

“Već sam ga otpisala, čak sam se obukla isto kao za prvi dejt. Bili smo zajedno oko godinu dana. Stalno svađe i raskidi. On nije bio za mene. Mislim da me je toliko oštetio da mi je dugo trebalo da ponovo budem ja”, zna A. sada, mnogo godina kasnije, ono što tada nije znala.

Bio je to ljubavni brodolom, bila je dugo “nasukana” preispitujući kako nije videla koliko je to bio pogrešan izbor kada joj je sve bilo nacrtano. Ona drugarica je stalno ponavljala “Kud ti rekoh da si pogrešila što si ga u startu odbila”.

I stvarno, kako da znaš da li je neko zaista “prava osoba za tebe” kad si zaljubljen i ne vidiš dalje?

“Sa nekim se uklopiš, sa nekim ne”, kaže mi V.

Nije to baš tako jednostavno. Jer kada zagrebeš i kreneš da analiziraš, postoji neko donekle racionalno objašnjenje zašto neko dvoje ostane u vezi a neko drugo dvoje ne. A kad se baci na polje nauke i istraživanja, pravila o vezama su vrlo jednostavna.

Nije to baš matematika da možeš da izračunaš. Ili ipak možeš?

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price