Psihologija

Imate otpor prema novotarijama i “stručnjacima” sa mreža? Bolje nego da se folirate

Otpor nije neprijatelj, već može da bude nevidljivi saveznik – i prilika da bolje razumemo sebe i svoje strahove

/ Photo by Tim Marshall on Unsplash
jul 12 2023, 05:00

Podeli

Društvene mreže i ubrzani životni stil radikalno su promenili način na koji se povezujemo i komuniciramo sa drugima, što u mnogima od nas izaziva otpor i otežava nam prilagođavanje. Brz rezultat i mnogobrojni alati koji su dati na raspolaganje čoveku, pokreću pitanja i dileme sa kojima nikada pre nismo bili suočeni: Ako je kvalitetan tekst posledica korišćenja GPT softvera a ne proučavanja literature ili emotivnog uronjavanja autora u temu, da li on ima drugačiju vrednost? Ili put nije bitan ako je rezultat tu, kako je još Makijaveli govorio?

Da li je u poplavi “stručnjaka” koji nam na društvenim mrežama svakodnevno dele savete za “život”, u redu da intelektualac ostane zgrožen i pasivan, iako bi imao šta važno da kaže? Kako mlad čovek danas da izabere “pravi put” kada sa jedne strane vidi ljude koji zahvaljujući angažmanu na društvenim mrežama imaju dobro plaćene poslove, a sa druge neostvarene obrazovane ljude koji se iznova žale na urušeni sistem vrednosti?

Bez obzira na to kakav je naš lični odnos prema tekovinama savremenog doba, promene se neminovno dešavaju i zahtevaju od svih nas da im se prilagodimo.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price