Psihologija

A zašto sad o ljubavi?

A zašto ne? Ranije ne biste postavili to pitanje. Godine 2012. "šta je to ljubav" bilo je najviše "guglano" pitanje na netu. Gde smo danas s njom? Možda će nas jednog dana Chat GPT učiti o ljubavi?

Ilustracija / YAY_Images / DPphoto / Profimedia
avg 13 2023, 05:00

Podeli

Neke stvari s vremenom prerastemo, za neke ostanemo infantilno vezani. Ali ono što nam zauvek treba ma koliko moderni i savremeni bili, od prvog momenta kada udahnemo vazduh pa nas taj udah zaboli i zaplačemo, jeste ljubav: roditelja, staratelja, bližnjih, ostalih.

Možda se samo pod uticajem raznih okolnosti naša predstava o toj moćnoj sili izvitoperi.

U filmu „Ekvilibrijum“, u kojem je neko buduće društvo dovedeno u red lišavanjem emocija, pa i onih dobrih, lik (visokog sveštenika) Kristijana Bejla pokušava da shvati osuđenicu na smrt zbog kršenja pravila o osećanjima, pitanjima o smislu. “Jer nikad nisi osećao, ne možeš znati. Ali to je esencijalno kao dah. A bez toga… ljubavi, ljutnje, tuge, dah je samo sat… koji otkucava”, kaže ona.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price